// you’re reading...

Featured

Helsetilsynet: Turnus-loddtrekning sikrer leger til bygdene

Fylkeslege Karin Straume ved Helsetilsynet i Finnmark ønsker loddtrekning for turnuslegerHelsedirektoratet har foreslått at turnusleger på egen hånd skal søke seg dit de vil, istedet for å fordeles over landet gjennom loddtrekning. NRK nyheter har idag skrevet at Helsetilsynet i Finnmark, ved fylkeslege Karin Straume, frykter at bygder vil bli stående uten leger – NRK.no: “Frykter legeløse bygder”.

Kommuneoverlegen i Gamvik og Lebesby, Tom Viken, deler Helsetilsynets bekymring og påpeker at halvparten av legene rekrutteres blant turnusleger som er utplassert etter loddtrekning.

Per Haugum, sjef for Autorisasjonskontoret for helsepersonell, har tidligere understreket at “at man må bruke hele helsevesenet i hele landet som arena for utdanning av helsepersonell” – NRK.no “Vil ikke flytte”. Dagens ordning kan forbedres, med utgangspunkt i loddtrekning som en distrikstvennlig og solidarisk fordeling av turnusleger i landet.

Discussion

No comments for “Helsetilsynet: Turnus-loddtrekning sikrer leger til bygdene”

Post a comment